Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Bezár

Látnivalók és aktív kikapcsolódás

Kehidakustány



Kiváló gyalogtúra lehet Kustány Sziget védett természeti területének meglátogatása, a szintén védett területén lévő Deák kúthoz történő kirándulás, mindkét helyen pihenő és főzőhely várja az idelátogatókat.

A falut körbevevő dombokon még fellelhető régi szőlőművelési forma, sok az öreg hegyi hajlék, ahol a kint lévő gazdák szívesen kínálják jó minőségű asztali boraikat. A szőlőhegytől csak pár lépés a tölgyes, bükkös, akácos erdők, melyek körbeölelik a települést, itt egész évben lehet kirándulni, gombázni, nyárelőn erdei epret szedni, télen kiváló szánkózási lehetőséget adódik a tiszta lejtőkön.

A völgyben csendesen folyó Zala horgászási, kirándulási célpont. Ha az év különböző szakában az erre járó a hegyeket völgyeket nyitott szemmel, óvatos lépéssel járja sok apró csodát fedezhet fel, mely mind-mind a szemnek és a fényképezőgép objektívjének ajánlott.

Falu környékének természetes növénytakarója az illír jellegű bükkösök, gyertyánosok és tölgyesek, melyek a dombokon zárt erdőt alkotnak a Zala völgyében láperdővé alakulnak. Itt virágzik tavasszal a hóvirág, szellőrózsa, mocsári gólyahír nyáron a mezei árvácska, katángkóró, erdei ciklámen később az őszi kikerics. A Zala folyó völgyének láperdőiben és réteken virágzik a védett kockás liliom (fritillaria meleagris). E kedves kis növénynek a népnyelv többfajta nevet is adott. Mondják kongóvirágnak, kongócskának, kotúliliomnak, bíbictojásnak, kakukkvirágnak, szerencsemáknak, fekete tulipánnak és nevezik mezei kisasszonynak is.

Az erdőkben, réteken csapadékos években sokféle ehető gomba szedhető. A mező nagyvadban gazdag, különösen őzek, szavasok és vaddisznókat láthatunk. A folyó parton szemlélődve találkozhatunk vízimadarakkal, az erdők énekes madár világa különösen gazdag. A sétát tesz a szőlőhegyben különösen a Kustányi oldalon gyakran találkozhat évszázados berkenyefákkal, szelídgesztenyékkel. A település (Kehida, Dózsa utca) különleges, szép látványossága a fehér gólya fészke.

Deák Kúria XVIII. század



Cím: Kehidakustány, Kúria utca 6.
GPS koordináták: N 46.8449 E 17.0928
Telefon: 83/334-007

Nyitva tartás:
Nyári nyitva tartás: (04.01.-10.31.)
Kedd-Vasárnap: 8.30-19 óra között
Hétfő: Zárva
Téli nyitva tartás: (01.01.-03.31. és 11.01.-12.31.)
Kedd-Vasárnap: 8.30 - 16.30 óra között
Hétfő: Zárva”



Gyümölcsoltó Boldogasszony Római Katolikus templom XVIII. század



Cím: Kehidakustány, Deák Ferenc utca 7. (kulcs Deák F. u. 8. állandóan látogatható)
GPS: É 46°8433 K 17°0917
Telefon: 83/360-319

A templom építéséhez Hertelendy Gábor 1747-ben fogott hozzá, felszentelése 1755. április 5-én történt. Eredetileg is Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére szentelték, ezt a titulusát jelenleg is őrzi. A tornya 1807-ben készült el. Berendezése barokk munka, diadalív szerű főoltára az angyali üdvözletet ábrázolja, szobrokkal gazdagon díszített. Tornyában három harang lakik, a legnagyobb közel 4 q súlyú. Részletes egyházműemlék-történeti leírást a templom bejáratnál elhelyezett tájékoztató táblán olvashatnak.

Miserend: vasárnap déli 12 óra, búcsú nap: húsvét hétfő
A templom állaga az elmúlt évtizedekben nagyon leromlott, ezért kérjük, különösen a településen élőket, Kehidakustányból elszármazottakat, és az ide ellátogató vendégeket hogy adományaikkal segítsék a műemlék felújítását. Adományaikat a templom felújítása céljáról külön erre a célra nyitott bankszámlára utalhatják.

Temetőkápolna XIII. század



Cím: Kehidakustány, temető
(állandóan látogatható, kulcs a körjegyzőségi hivatalban)

A román eredetű, 13. századi épületet 1719-ben újították meg, majd a Deák család sírboltjává alakították át. A 19. század közepéig a család ebbe temetkezett. Oltára 18. századi barokk munka.



Zalaszántó



Sztupa (buddhista szentély)
Cím: Zalaszántó, Világosvár 13.
GPS: É 46°8972 K 17°21759
Telefon: 83/370-466

Az Emberi jogok parkjában található a buddhista sztupa, melyet 1992-93-ban emeltek. 30 m magas, 24 m átmérőjű hófehér építmény, belsejében 24 m hosszú életfával és Buddha ereklyéivel.

Kis-Balaton



Cím: Keszthely, Fenékpuszta
GPS: É 46°70488 K 17°238107
Telefon: 83/315-341

A Kis-Balaton 14.800 hektáros mocsárvilág, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. Elsősorban páratlan madárvilága miatt védett. A terület egy része fokozottan védett, vízzel borított. Ide csak engedéllyel és kísérővel lehet belépni, előzetes időpont egyeztetés után. A közeli Kápolnapuszta területére eső Bivalyrezervátum szabadon látogatható. Az itt élő 80 állat már csak látványosság és génbank, de a század elején még használták őseik igavonó erejét.

Cserszegtomaj



Margit kilátó

Cím: Cserszegtomaj, Bikedi sor
GPS: É 46°8005 K 17°2096
Nyitva tartás: március 1 - november 15.: H - V 10.00 - 19.00
Telefon: 83/312-402

A 31 méter magas faszerkezetű kilátóból nagyszerű körpanoráma nyílik - rálátni a Keszthelyi-öbölre, a környező vidékre, át a déli partra, és szép időben a Bakony magaslatai is feltűnnek.

Horgászat a Zalacsányi tavon



Szabadidőpark Vezető: Gubás István: 30/945-44-32
Honlap: www.zalacsanyiszabadidokozpont.hu
Email: info@zalacsanyiszabadidokozpont.hu

A Zalacsányi-tó, köszönhetően az intenzív telepítésnek, igen népszerű a horgászok körében, ahol rekord méretű, kapitális halak kifogására nyílik lehetőség.

Horgászat, Halastó, Horgásztó

 • A Zalacsányi-tó, köszönhetően az intenzív telepítésnek, igen népszerű a horgászok körében, ahol rekord méretű, kapitális halak kifogására nyílik lehetőség.
 • Rendszeresen tartunk horgászversenyt.
 • Helyszínen halpucolásra is lehetőség van.
 • Közvetlenül a Tó partján, 4 személyes faházak bérelhetők űszemélyenként 24 órára 2000 Ft / fő.
 • 10 alkalmas sporthorgászjegy váltható, ára 20.000 Ft (a sport horgászjegynél a halak nem vihetőek el) A faházaknál, csak a sporthorgászat engedélyezett.

Nagy tó:

Éjszakai horgászat megegyezés szerint!
Bojlis és sporthorgászokat előnyben részesítünk!
Napijegy állami jeggyel rendelkezőknek: 3500 Ft
Gyermekjegy: 1700 Ft

2 nemeshal elvitelére jogosít. A két nemeshal összsúlya 5kg-nál nem lehet több, 4 kg feletti halat vissza kell engedni.

Halak:

 • Ponty (rekord méretüek)
 • Amúr
 • Harcsa
 • Csuka
 • Süllő (nagy állomány)
 • Tokhal ( lénai )


Golf



Kóstoljon bele a golfozás rejtelmeibe. Engedje, hogy magával ragadja a varázslatos zöld környezet és a golf szenvedélye.

A Batthyány Kastélyszálló szomszédságában 18 lyukú, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas golfpálya épül. A nagyméretű beruházásból, jelenleg a gyakorlópálya (driving range), illetve 3 szakasz áll a golfozni vágyó vendégek rendelkezésére.

A driving range három részből áll, ahol a hosszú illetve íves ütéseket, gurításokat tudják gyakorolni a játékosok.

A gyakorlópálya használatához eszközbérlésre a Kastély recepcióján van lehetőség.

Azon vendégeink, akik még csak most ismerkednek ezzel a sporttal, profi golfoktató segítségével sajátíthatják el a játék alapjait.

Kényelmet szerető vendégeink kedvéért hívtuk életre Golfízelítő csomagunkat, amely többek között magába foglalja a szállást, az ellátást, 50 perc golfoktatást, valamint korlátlan driving range használatot.

Golf pálya és felszerelés bérlés

Gyakorlópálya használati díj - 1 500 HUF / fő
Golf ütő bérlési lehetőség - 700 HUF /db

Golf oktatás

Golflecke - 1 fő - 4 000 HUF / 55 perc
A golflecke tartalmazza a gyakorlópálya használati díját, a golflabda és a golfütő árát.
Golflecke - 2 fő - 8 000 HUF / 55 perc
A golflecke tartalmazza a gyakorlópálya használati díját, a golflabda és a golfütő árát.
Golflecke - 3-4 fő - 11 000 HUF / 55 perc
A golflecke tartalmazza a gyakorlópálya használati díját, a golflabda és a golfütő árát.

Balaton Ballooning Kft



Élvezze a Balaton különleges látványát és örökre emlékezetes élménnyel fog gazdagodni! Suhanjon lágyan szőlők, falvak, a Balaton nádas partjai felett és csodálja meg a lenyugvó nap csillogó fényében a Badacsonyt, a tavon ringó vitorlásokat!
A hőlégballon a hévízi tó közelében száll fel május 1. és szeptember 30. között naponta. Start késő délután és napnyugta körül landolás. A kb. 3 órásprogram magában foglalja az utasok szállástól és vissza történő szállítását (meghatározott távolságon belül), oklevelet és pezsgős koccintást.
A Balaton Ballooning az első és egyetlen professzionális hőlégballoncég
Magyarországon. Érdekeltségekkel bír még német, olasz és dubai balloncégekben is.
Pilótáik a legtapasztaltabbak közé tartoznak a világon. Barátságos, képzett személyzetük gondoskodik arról, hogy máshoz nem hasonlítható ballonos élményben legyen része.

Információ és foglalás: a szálloda recepcióján
Balaton Ballooning
T.:+36 20 4032667
E-Mail: info@balaton-ballooning.com
Website: www.balaton-ballooning.com





Kehida Thermál élményfürdő- Élmény az egész családnak!



A Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő 2.400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével, 94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36 °C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel, pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel várja kedves hotel- és fürdőző Vendégeinket!

Élményfürdő
A fedett, mediterrán hangulatú háromszintes élményfürdő garantált élmény a család minden tagjának télen-nyáron egyaránt.

Strandfürdő
A szabadtéri strandunk igazi felüdülés nyáron.

Bowling
Triász Aparthotel
8784 Kehidakustány, Petőfi Sándor u. 10

Kalandstrand - Gyenesdiás



Gyenesdiáson a Balatonparton várja a kalandra vágyókat az ország legjobb panorámáját kínáló, 70 állomásból álló kalandparkja. Kisgyermek- (2 éves kortól), Alapozó- (130 cm testmagasságtól), Haladó- (150 cm testmagasságtól) és Lecsúszópályákkal (kicsiknek és nagyoknak), barátságos kiszolgálással várják a vendégeket. A fákra telepített, különböző nehézségi fokozatú, változatos ügyességi akadályok.
Park márciustól novemberig várja a vendégeket.



Gokart (Hévíz)



Honlap: blokkgokart.hu
Telefon: +36205968008

Köszöntünk a Nyugat-Dunántúl legújabb Go-kart pályáján!

Gyere el és próbáld ki te is a vezetésnek ezt a speciális formáját, amely az F1-es pilótákéhoz hasonló élményt nyújt!
De mi is a gokartozás?
Talán hihetetlen de egyszerű fűnyírótraktorok versenyeként indult el világhódító útjára, honnan máshonnan, ha nem Amerikából.
Ma már komoly versennyé nőtte ki magát, olyannyira, hogy külön iparág szerveződött a mérnökök által kifejlesztett gépek alkatrészeinek gyártására.
Élményében tökéletes másolata a Forma 1-es versenyek hangulatának! A közvetlenül mellettünk dübörgő motor, a csikorgó gumik, a sebesség, s az előzések pumpálta adrenalin garantáltan biztosítja a felejthetetlen élményt minden korosztály számára! Emellett még hasznos is: fejleszti a koncentrációs képességet, és javítja a reflexeket. A még jogosítvánnyal nem rendelkezők gokartozás közben megismerkedhetnek a vezetés alapszabályaival, és komoly rutinra tehetnek szert, a már vezetők számára pedig tökéletes a feszültség levezetésére.

Lovaglás Zalaszentlászlón



Szeretne korlátok nélkül lovagolni?
A háborítatlan természet növény- és állatvilágát lóháton felfedezni?
Szeretne lazítani, és megélni a család-és gyerekbarát szálláshely, az ízletes konyha és a finom, tájjelegű borok nyújtotta élvezeteket?
A festői Zalavölgyben fekvő szentmihálypusztai Lovardában a zalai dombok között mindezt megtalálja.
A régió legnagyobb lovardája a zalaszentgróti és kehiakustányi termálfürdők közvetlen közelében, Keszthelytől 25, Hévíztől 15 km-re fekszik. A 35 kiegyensúlyozott, jól képzett lovunk, szakképzett személyzetünk garantálják a feledhetetlen és határok nélküli lovas élményt úgy kezdő, mint haladó lovasok számára.

Borbarangolás



Vinum Veress - Családi borpince



Honlap: www.vinumveress.hu
Email: vinumveress@t-online.hu
Telefon: +36-30 9-71-32-00

A Vinum Veress borpince 1991-től, mint családi vállalkozás működik. A pince a Zalaszentgróthoz közeli Csáford hegyen van, az egyedülálló borászati értéket hordozó Zalai borvidék központjában. E Balatoni Borvidéki Régióhoz tartozó termőhelyet leginkább finom savakban gazdag, illatos, rendkívül karakteres borok jellemzik. A termőhely az országos átlagnál hűvösebb, csapadékosabb klímájú, egész évben magas páratartalmú, talaja mélyrétegű agyagos lösz. A dombok déli és nyugati lankáin az érvényesülő mediterrán hatás jele a szőlőültetvényeket kísérő szelídgesztenyések.



Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak
Normál verzió Mobil verzió